Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Már a Szombatban is a zsidó vi
  2008-11-02 16:29:03, vasárnap
 
  Már a Szombatban is a zsidó világ-összeesküvés a fő téma


2008-11-02 15:08 barikád.hu


Összeesküvés vagy elmélet?Az alábbiakban egy cikket közlünk a szombat.org zsidó hírportálról. Nem kommentáljuk, ezért mindenki csak saját felelősségére olvassa el. Mindenesetre beszédes, hogy egy zsidó honlapon vezércikkben kell foglalkozni a világ minden pontján terjedő vádakkal. Nem zörög a haraszt?...

Zsidó világ-összeesküvés

A zsidó világ-összeesküvés hívei mostanában valamiért a 4-es számot kedvelik. A szeptember 11-hez kapcsolódó alapmítosz szerint a merénylet napján mintegy négyezer zsidó nem jelent meg az ikertornyokban lévő munkahelyén. Értsd: előre tudtak a merényletről, amelyet nyilvánvalóan a Mosszad tudtával (vagy épp közreműködésével) szerveztek. A Ground Zero helyszínén olvashatóak ugyan az áldozatok nevei, köztük számtalan zsidóé is, de az összeesküvések mániákus hívőit a tények sohasem befolyásolták. A négyezer zsidó meséje mára megizmosodott, kiállta az idők próbáját, és beépült a kortárs antiszemita/anticionista mitológiába.

A legújabb - alig néhány hetes - mítosz szerint a mostani pénzügyi válság során tönkrement Lehmann Brothers bankház zsidó alkalmazottai a csőd bejelentése előtt 400 milliárd dollárt utaltak át izraeli bankokba az amerikai adófizetők pénzéből.

A zsidós nevű bank csődje (melyet 150 évvel ezelőtt valóban zsidó bevándorlók alapítottak) kimondottan alkalmas konspirációs elméletek kiindulópontjának. Az öngerjesztő mítosz az ellenvetések hatására csak izmosodik és bővül: a józan ellenérveket újabb és újabb konspirációs történetekkel kell ellensúlyozni.

A mostani globális válság során gyakorlatilag áttekinthetetlen mechanizmusok léptek működésbe. Ahogy Paul Krugman, idei közgazdasági Nobel-díjas fogalmazott: a válság a floridai és kaliforniai ingatlanpiac bedőlésével kezdődött, s ez végül pénzügyi katasztrófát okozott Izlandon. Mindjárt jobb a közérzetünk, ha tudjuk, ki a bűnös. A zsidók = pénz képlet túl régi és túlságosan bejáratott ahhoz, hogysem a mostani válságból kimaradhatott volna.

Az amerikai Anti Defamation League (ADL), az antiszemitizmus ellen fellépő legnagyobb nemzetközi szervezet szünet nélkül monitorozza a médiát. Megfigyelése szerint a válság kirobbanása óta a zsidóellenes megnyilvánulások száma megsokszorozódott. Az összeesküvést orrontó, antiszemita irályok elsődleges forrása ma már az Internet. A számlálhatatlan honlapon, fórumon, blogon, melyek eddig is teret adtak ilyen nézeteknek, most megszaporodtak a zsidók = pénz típusú üzenetek. Az első kérdés ilyenkor általában az, hogy mindez megmarad-e a periférián vagy begyűrűzik a mainstreambe.

Sajnos az Internet megjelenésével a kommunikációs centrum - periféria képlet nagyrészt értelmét vesztette. A web szüntelenül változó világában nem érvényes a mainstream média sok évtized alatt kialakult, bonyolult szabályrendszere. Sok honlapon összefolyik a mértékadó újságírás és a primitív szóbeszéd. Komoly pénzügyi fórumok hozzászólásai között is megjelent az antiszemita uszítás. Abraham Foxman, az ADL elnöke szerint jó hír, hogy nagyobb honlapok gazdái, de gyakran az Internet-szolgáltatók is eltávolítják az efféle hozzászólásokat. Ám az ilyen fórumokon hatalmas mennyiségű információ áramlik, az uszító hozzászólást gyakran napokkal (ha nem hetekkel) később törlik, s addigra annak tartalma már ,,közkinccsé vált". (Ilyesmi történt nemrég az Independent, az egyik vezető angol napilap website-ján.) Komolyabb volt a helyzet a vezető spanyol napilap, az El Pais honlapján, ahol a vélemény rovat szerzői közül többen célozgattak a zsidók és a válság összefüggéseire - amit aztán a hozzászólók sokkal durvább megjegyzésekkel toldottak meg.

Roppant furcsa paródiát láthatott nemrég a közönség a legépszerűbb amerikai komikus tévéműsor, a ,,Saturday Night Live" egyik adásában. A válság haszonélvezőit meglehetősen nyíltan zsidónak tüntették fel. Egyikük, George Soros módján erős akcentussal beszél, két másik (egy közismert zsidó bankár házaspárt kifigurázó) komikus képe fölött pedig ez a felirat jelent meg: ,,Akiket agyon kéne lőni". A történetben a Soros-utánzat elmarja a kormánysegélyt tartalmazó táskát és gyorsan svájci frankra váltja. (Soros, aki egyfelől nagyszabású tőzsde-spekuláns, másfelől nagyvonalú filantróp és a nyitott társadalom élharcosa, igen ellentétes megítélésnek ,,örvend".) A klipeket később levették a tévétársaság honlapjáról, mert ,,nem érték el a megfelelő színvonalat". Tudnivaló, hogy az amerikai köztudatban sokkal kevesebb a múlttal kapcsolatos görcs, így jóval több iróniát engednek meg maguknak akár a zsidókkal szemben is, de ezzel a paródiával alighanem túllőttek a célon.

Míg a fenti példák a nyugati világban inkább kivételek, jóval kevésbé nevezhető annak az Oroszországban újra megjelenő Pravda irománya. Az újság, amely sokat megőrzött hajdani nyugatellenes szelleméből, azt írta honlapján, hogy az európai kormányok mentőcsomagjaiból "Rothschild, Kuhn Loeb és hasonló mágnások" húznak majd hasznot, majd hogy ,,Európának elege van a cionista bábkormányokból... a harmadik világ bevándorlóiból" és hogy ,,az új, egyesült Európát uraló Hitlert akármelyik pillanatban megválaszthatják". A másfajta kultúrájú Németországban viszont Wolfgang Schauble belügyminiszter figyelmeztetett a gazdasági válságok politikai veszélyeire, és emlékeztetett, mi történt az 1929-es tőzsdekrach után.

A magyar (és a posztkommunista országok) médiavilágának sajátja a mérsékelt jobboldal és az uszító szélsőjobb közötti éles választóvonal hiánya. Ehelyett itt széles szürke zóna húzódik. A jobboldali magyar médiumok jelentős része ezzel a zónával legalábbis érintkezik. Jó példa erre a Magyar Hírlap, melynek hasábjain Bayer Zsolt bedobta a köztudatba a ,,zsidók tehetnek a válságról" lózungot. A magyar médiában ez folyamatosan ismétlődő dinamika: közismert emberek zsidózni kezdenek, össztüzet vonva magukra és a nekik teret biztosító médiumra, s így mindkettő megkezdi vándorútját a szélsőjobb és a marginalizálódás felé. Helyükre aztán új erők lépnek.

Míg nyugaton a ,,hagyományos" (értsd: nem Internet alapú) média viszonylag rezisztens az új összeesküvés elméletekkel szemben, Köztes Európában pedig a szürke zóna gyakran felvállalja az efféle üzeneteket, addig az arab világ médiumaiban ez gyakran hivatalos álláspont. Gázában maga a hatalmon lévő Hamasz szóvivője, Fawzi Barhum jelentette ki: a rossz pénzügyi és bankrendszer a zsidó lobby aknamunkájának következménye, mert a zsidók csak így tudnak mindent ellenőrzésük alatt tartani. Barhum szerint hiába a 700 milliárd dolláros amerikai segélycsomag, ha a zsidók uralma megmarad. Ők ellenőrzik - úgymond - az amerikai választásokat, a külpolitikát, a kormányt és a gazdaságot.

Világméretekben tehát kicsit ugyanazt látjuk, mint Magyarországon: a centrum tartja magát az uszító hangvétel ellenében; a perifériákon akadálytalanul árad a gyűlölet, míg a kettő közötti fél-periférián gyakran a szürke zóna szabályai érvényesülnek.

szombat.org - barikád.hu

szombat.org - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megválaszthatják, közreműködésével, marginalizálódás, áttekinthetetlen, megnyilvánulások, szabályrendszere, összefüggéseire, számlálhatatlan, bábkormányokból, hozzászólásokat, antiszemitizmus, megjegyzésekkel, figyelmeztetett, belügyminiszter, posztkommunista, világméretekben, összeesküvések, kormánysegélyt, magyarországon, ikertornyokban, bevándorlóiból, németországban, megjelenésével, aknamunkájának, haszonélvezőit, oroszországban, médiavilágának, megszaporodtak, akadálytalanul, következménye, hozzászólásai, történetekkel, nyilvánvalóan, kommunikációs, összeesküvést, választásokat, cikket közlünk, zsidó honlapon, világ minden, 4-es számot, szeptember 11-hez, merénylet napján, ikertornyokban lévő, áldozatok nevei, összeesküvések mániákus, tények sohasem, négyezer zsidó, idők próbáját, kortárs antiszemita, legújabb –, mostani pénzügyi, csőd bejelentése, Ground Zero, Lehmann Brothers, Ahogy Paul Krugman, Anti Defamation League, Abraham Foxman, Saturday Night Live”, George Soros, Kuhn Loeb, Wolfgang Schauble, Magyar Hírlap, Bayer Zsolt, Köztes Európában, Fawzi Barhum,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gaál Viktor gondolata  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Szép estét  Messziről jött ember  Föld napja április 22  Mindenünk, amink van, amit sze...  William Shakespeare idézet  Búzaszentelés  A lelki élet nem arról szól, ....  Föld napja április 22  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  802 esztendeje, 1222. április ...  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  A Föld napja  Mosolyogtál már ma?  Nehezen engedem  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Becsüld meg azt amid van,...  Gondolatok az életről és szere...  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Föld napja április 22  Palóc Grand Canyon  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Föld napja április 22  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Sokkal bölcsebb a természet,  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Muratáj  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  képre írva  Beney Zsuzsa - Tavasz  Ébredj  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Föld napja április 22  Próbálkozni kell ahhoz,  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Álom  Idézetek a barátságról 
Bejegyzés Címkék
cikket közlünk, zsidó honlapon, világ minden, 4-es számot, szeptember 11-hez, merénylet napján, ikertornyokban lévő, áldozatok nevei, összeesküvések mániákus, tények sohasem, négyezer zsidó, idők próbáját, kortárs antiszemita, legújabb &#8211, mostani pénzügyi, csőd bejelentése, amerikai adófizetők, zsidós nevű, öngerjesztő mítosz, ellenvetések hatására, józan ellenérveket, mostani globális, mostani válságból, amerikai Anti, antiszemitizmus ellen, válság kirobbanása, zsidóellenes megnyilvánulások, összeesküvést orrontó, számlálhatatlan honlapon, első kérdés, periférián vagy, kommunikációs centrum, mainstream média, mértékadó újságírás, primitív szóbeszéd, antiszemita uszítás, efféle hozzászólásokat, ilyen fórumokon, uszító hozzászólást, egyik vezető, vezető spanyol, vélemény rovat, válság összefüggéseire, hozzászólók sokkal, legépszerűbb amerikai, válság haszonélvezőit, közismert zsidó, felirat jelent, kormánysegélyt tartalmazó, nyitott társadalom, klipeket később, tévétársaság honlapjáról, megfelelő színvonalat&#8221, amerikai köztudatban, múlttal kapcsolatos, zsidókkal szemben, paródiával alighanem, fenti példák, nyugati világban, európai kormányok, harmadik világ, másfajta kultúrájú, gazdasági válságok, 1929-es tőzsdekrach, posztkommunista országok, mérsékelt jobboldal, uszító szélsőjobb, jobboldali magyar, zónával legalábbis, magyar médiában, nekik teret, marginalizálódás felé, szürke zóna, efféle üzeneteket, arab világ, hatalmon lévő, rossz pénzügyi, zsidó lobby, zsidók csak, zsidók uralma, amerikai választásokat, centrum tartja, uszító hangvétel, perifériákon akadálytalanul, kettő közötti, megválaszthatják, közreműködésével, marginalizálódás, áttekinthetetlen, megnyilvánulások, szabályrendszere, összefüggéseire, számlálhatatlan, bábkormányokból, hozzászólásokat, antiszemitizmus, megjegyzésekkel, figyelmeztetett, belügyminiszter, posztkommunista, világméretekben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4582
  • e Hét: 18812
  • e Hónap: 29923
  • e Év: 183419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.